kolmapäev, 3. detsember 2014

Veidi enam kui 100 päeva Belgias!

 :D hei hei!!

Nii lahe on praegu seda postitust teha, hakkan varsti-varst Eesti  kohta esitlust tegema ning nüüd kuulan mõnusaid Eesti laule mida saaks sisse panna. Olin juba ära unustanud kui geniaalsed mõned Eesti laulud ikka on :D :D :D Haha "Leto svet"; "Ei soovi, et lahkuksid" :'D Lihtsalt kõige parem!!!!!

Aga nüüd Belgia elust :)

22.nov ehk siis kunagi laupäeval käisin Valentine' (Wallona) ja Tangmo-ga (afs-i võp Taist) kinos "Näljamängud 3" vaatamas :) Väga-väga lahe oli! Seltskond ja film ja ilm ja kõik oli sel päeval väga suurepärane :)



Ka järgmine päev oli super-mõnus. Nimelt käisin Carolina-ga (Kolubmia) uisutamas :) :) :) Kui ma enne Belgiasse tulekut arvasin, et ma eisuta üldse, vb paar korda aastas saab uisud jalga. Aga nüüd ... tundub nagu teeks seda pea kogu aeg, sest paljud võp-id ei ole isegi nii suurt kogust jääd korraga näinud, uisutamisest rääkimata ;) Igatahes oli tõeliselt lahe oma kalli kolumblasega uisutada ja talle väikseid soovitusi anda! :)



Järgneval esmaspäeval oli Belgias streik. Minu buss oli pea ainuke buss, mis tuli. Ainult 1 buss oli veel. Seega läksin kooli ning vb oligi hea, sest see päev oli lahedam kui tavaliselt. Ehk siis kuna oli streik, siis ka paljud õpetajad ei tulnud kooli. Seega ... õpilased saadetakse õppimisklassi (see on suur klass, kuhu pannakse õpilased õppima, kui mõnu tund peaks ära jääma või õpetajat pole). Aga kuna õpetajata õpilasi oli liiga palju ja meie klassil ei olnud nkn õpikuid kaasas, siis saime peale neljandat tundi koju :D Meie klass (õigemini üks osa klassist, sest esmaspäeviti oleme väiksemates gruppides) oli suures õnnejunnis, sest paljud teised grupid pidid kooli jääma ja õppima.

Sel nädalavahetusel käisime YFU-ga Antwerpenis. Seekord koos vabatahtlikega ;) Super ilus!!! Ja no muidugi oli ka seltskond jätkuvalt parim :D!!! Sain ka teada, kust on legendi järgi linn omale nime saanud. Sellele eelneb küll üsna pikk jutt, kuid kui see osa vahele jätta, siis nimi Antwerpen on tulnud sõnadest "hand"-käsi ja "werpen"-viskama, Antwerpen, äeviskamine. Sellepärat on ka linnas paljust skulptuurid ja kaunistused käe kujuga. Käisime ka Rubenshuis-is, see on kunstnik Rubens's teoste muuseum. Sõnuseletamatult ilusad maalid ja muud teosed!! Peale kunstimuuseumi külastasime veel kuulsat šokolaadipoodi, kus saab kohapeal vaadata, kuidas šokolaadikujusid teha jne :) Seal on meeletult ilusad šokolaadist teosed!

Sellel pildid teen ma pilti pildist, kus on pilt pildist


Sama päeva õhtul läksime paari teise võp-iga Brugge'i, et teha üllatuspidu meie kallile Clarale (Wallonia), kes sai 18 aastaseks!!! <3 <3 <3 Clara isa avas ka selle suure sündmuse puhul maailma parima õlu pudeli. Ilma naljata, see õu on juba mitmendat aastat järjest saanud maailma parima õlu tiitli ning seda on väga raske osta, sest nõudlus on suur, aga tootjad ei taha nii palju müüa, sest kardetakse edasimüümist. See, mida meie maitsta saime oli aastast 2008 (isa jutu järgi läheb see aastatega ainult paremaks) ;) Mängisime ka tavalisi Belgia mänge ning oli üldse väga lõbus. See armas sünnipäevapidu lõppes pühapäeval ning siis reisisime Finjaga koju. Brugge on kahjuks ikka kaugel minu kodust :( kuid rongiga sõites pole hullu :)



Reedel hakkavad eksami! Oi oi oi... Ja eksameid on minul 6 ja mu klassil 7, sest mina prantsuse keelt ei tee. Eksamid on mul kül flaami keeles, aga minu õnneks antakse mulle eksami ajal kasutamiselt google' tõlge :D Kõigist teistest eksamitest ei looda ma midagi, aga vähemalt matemaatika ja NaWe (naturaalteadus) tahaks positiivse teha :D Viimastes tundides on paljud õpilased isegi minu kordamislehe endale ka ümber kirjutanud, sest mul see lihtsalt nii hea :D Üks parimaid hetki vist iga võpi koolielus ongi see, kui teistest õpilastest paremini aru saad ja teisi oma algse hostriigi keelega aitad :)

Laupäeval on Belgias Sinterklaas!!! <3 See on Belgia traditsioon, kus Saint Nicolas tublidele lastele maiustusi või väikseid kingitusi toob ning halvad lapsed saavad karistada. Sinterklaasi saadab alati üks või mitu musta näoga moorlasest abilist - Musta Peetrit (Zwarte Piet), kes tänavatel kõigile maiustusi jagavad. Halvim, mis pahade lastega juhtuda võib, on Musta Peetri kotti sattumine.

Mida on Belgia/vahtusaasta minuga siiani teinud? Päris kõik ei tule meelde ning ei osta enda koha õelda, kuid paar huvitavamat faktsi jagan siiski ;) :
1) Armastan üle kõige friikaid!! Täitsa tõsi! Nagu mu Eesti pere ja sõbrad juba teadsid, siis Eestis mulle friikad ei meeldinud!
2) Õhtuti on juba nagu kellavärk, et 10.ajal olen ma juba sügavas unes. Ning hommikuti ärkan isegi äratuseta hiljemalt 8 või pool 9 üleval. Jällegi, Eestis läksin kõige varem 11 või pool 12 magama ja ärkasin umbes siis, kui teisel lõunat hakkasid sööma.
3) Hindan rohkem vaba aega!! Aega, mida sõprade ja reisimisega jagada.
4) Oskan juba päris hästi planeerida :D
5) Mitte igas Euroopa riigis ei ole samad viisakusreeglid ja traditsioonid. Seega arvan, et nüüdseks juba päris tublilt Belgia igapäevaelu ja viisakuse vastu võtnud :)

Kindlasti on neid veel, aga ennast on üsna raske hinnata ja isegi kui märkan erinevusi, siis on osad neist juba meelest läinud ;)

Nagu ikka, siis ootan ma rohkelt küsimusi!! :D

Tot volgende keer!

2 kommentaari:

  1. OK, mõned küsimused siis: kas või millised jõulutraditsioonid teil seal on?
    Kas sulle on kehtestatud ka mingid kindlad kojutuleku kellaajad? Kas jamadesse oled ka juba sattunud? Kas õde või vennad vahel tüütuks ka muutuvad, olete juba nn.kakelnud-vaielnud-vihastanud üksteise peale? Millest kõige enam puudust tunned? Kas ka kooliosas on midagi, mis Eestis parem tundub/ millest puudust tunned?
    Kui meelde tuleb, küsin veel.
    Olen su blogi suur fänn, ootan huviga peagi postitust.

    VastaKustuta