teisipäev, 26. august 2014

Esimesed nädalad Belgias!

Hei-hei :)

Elu Belgias on kiire ja ole jõudnud ühtegi postitust teha, kuid rääkida on mul väga palju :) Lennud läksid viperusteta ning jõudsin ilusti kohale. Lahkumine eestist oli küll raske ning veel kohale jõudeski võttis paar korda ikka silmad märjaks, kuid Belgias on kõik väga tore ning minu vahetusaasta on alanud suurepäraselt :) !!!



Brüsselis ootasid mind YFU boss ja minu vahetusperekond :) Mu väiksed vennad ja õde on väga-väga armsad ja kui me lennujaamas esimest korda päriselt kohtusime, siis oli neil kaasas enda tehtud kaardid minule (väga armsad). Ning kui me kodu poole sõitsime, siis autos nad kallistasid ja katsusid mind täiesti suvalistel hetkedel (väga-väga-väga armas!!! :)). Kodus oli kõik väga ilus, minu tuba oli väga armas ja üldse oli kõik sõnuseletamatult armas ja kodune :) Õhtul õpetasid lapsed mulle paar uut mängu ka ning ma sain aru!!! :) (kuigi jah, Jochen -minu vanem väikevend- pidi paaril korral inglise keelt kasutama).

Kodus ootas mind selline vendade
ja õe enda tehtud üllatus :)

Teisel päeval külastasime minu pere ja ema õe perega Belgia teises otsas olevat maailmasõja muuseumi. See oli tõsiselt põnev...isegi kui ma aru ei saanud, mis igal pool kirjas oli, siis oli ikkagi meeletult huvitav. Olid 3D ekraanid, kus erinevad maailmasõjas osalenud osapooled oma olukorrast rääkisid (nt sõdur, põgenik, kindral jne). Olid paljud erinevad relvad, mis on kaevikutest vm sõjapaikadest leitud. Oli pilte inimestest pärast sõda (see oli veits jube ja seal ruumis ma kaua ei olnud, kuigi oli ka põnev näha, mida kõike sõda ja selle aja arstid tegid). Seal oli veel väga palju muud ning kogu see muuseum oli väga põnev :) :) :) Hiljem samal päeval viisime mu venna laagrisse.

Kolmandal päeval käisime mulle elamisluba tegemas ning üsna pea peaksin selle ka kätte saama :)

Neljandal päeval käisime ema ja õega linnas tel.kaarti ning bussikaarti tegemas. Nüüd on mul ka Belgia nr, jeeiiiiiiii :) !!! Kes mu uut numbrit tahab, siis küsige julgelt (kas siis fb-s või kus iganes soovite). Kuid, kes mulle Eestist helistada või sõnumit saata tahab, siis mul on Eesti tel.kaart ikka aktiivne ja saab seda sinna teha :)
Sama päeva õhtul hakkas mul YFU laager, kuhu kogunesid kõik õpilased, kes veedavad oma vahetuskogemuse (kas siis 4 kuud, 6 kuud või terve aasta) Balgias Flandria piirkonnas (see on Belgia flaami keelne osa). Laager kestis 6 päeva ning oli väga-mega-super lahe (jäin juba teisel päeval haigeks ning nüüd ravin end kodus, kuid see ei olnud takistuseks, et laagris nalja saada ning koos palju ägedat teha ;) ). Kohtusime väga paljude inimestega üle kogu maailma, tegime koos igast põnevaid tegevusi, kogusime kasulikku infot edaspidiseks jne. Enamustega saime väga-väga headeks sõpradeks kogu eluks. Igatsen neid kõiki!!! :( Järgmine YFU üritus on Septembris ning ma ei suuda seda juba ära oodata, sest paljud elavad minu kodust väga kaugel ning nendega ei saa vahepeal kohtuda.


 Laura Walloniast

Reedel käisime yfukatega Mechelenis:






Pühapäeval oli meil viimane päev laagris ning siis oli meil väike grill-pidu, kuhu kogunesid kõikide õpilaste vahetuspered. Oli väga tore :) Kahju oli laagrist lahkuda, sest kõik mu sõbrad on nüüd kaugel eemal ning nüüd, siin, ei ole mul veel ühtegi tuttavat peale mu kalli perekonna. Kuid ma olen nkn haige ning kodus on kõik väga mõnus ja tore :)

Esmaspäeval käisime emaga koolis direktoriga rääkimas (ps, neil on iga kahe klassi astme peale oma direktor). Mu ema käis seal samas koolis ning kui me kooli jõudsime, siis oli ta väga vaimustatud, sest ta ei olnud seal peale lõpetamist kordagi käinud. Jõudsime kooli veits liiga vara, kuid tänu sellele kohtusime ühe väga toreda õpetajaga (ta oli ka mu ema õpetaja :)). Ta oli must nii vaimustatud, et jättis kõik muu kohe sinnapaika ning tegi meile koolis väikse ringkäigu, et ma siis tean, kus mis on :) Väga-väga lahke naine. Direktor oli ka väga meeldiv, oli kohe valmis mu tunniplaani muutma, et ma saan nt prantsuse keele asemel väiksematega flaami keelt õppida ning muretses, et äkki on mingid ained mulle liiga rasked ning kui ma tahan, siis ma saan iga kell ainet või klassi vahetada. Lepingule kirjutasime alla selle sama õpetaja juures, kes meile kooli näitas ning kui ta kuulis, et ma ei lähegi tema klassi siis ta oli veits pettunud, kuid kuna ta on ühe suure ja huvitava reisi ettevõtja, siis ütles, et kui ma soovin, siis ma saan koos vanema klassiga koos sinna minna :) :) :) See kool on TSO kool, ehk siis mul on rohkem sotsiaalseid ja praktilisi aineid. Minule kui vahetusõpilasele on see kool suurepärane, kuna ma keelt ei mõista, siis on parem, kui ma saan rohkem rääkida ning rühmatööd teha, kui lihtsalt klassis olla ja mitte midagi teha. Ja kuna Belgia koolid on väga-väga kallid (õpikute RENT on keskmiselt 200-600 ning seda raha tagasi ei saa), siis minul läks mega hästi, sest ma ei pidanud kõiki õpikuid välja rentima ning tuli välja, et see kool on väga odav :)

Kool hakkab siin nagu Eestiski 1.septembril. Õnneks läheb üsna mu kodu lähedalt buss kooli, sest sinna on u 15 km ja kui bussi ei oleks, siis peaksin rattaga minema (nagu peab tegema mu vend).

PS! Minu kooli tuleb üks vahetusõpilane veel, aga ta on teise programmiga ja ma ei tea, kas ta on nii vana, et minuga samal kooli poolel õppida (see kool on väga suur ning et oleks mingi süsteem, siis on kool vanuse järgi ära jagatud. nii et väiksema klassi õpilasi ei pruugi ma terve õppeaasta jooksul just väga palju näha).

Praegu naudin ma veel viimaseid vaheaja päevi ning paari päeva pärast saan kokku oma siinse parima sõbra, Valentine'iga (võp Walloniast) :)

Meie küla veski :)

Sisters

2 kommentaari:

  1. Imearmas pilt on see viimane. Tore et sul tore on. Ja äkki kui pere lubab, saad ka oma aadressi anda, kuhu kõik sõbrad-tuttavad saavad sulle kaarte-kirju ja pakke sokolaadi ning eesti leivaga saata.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! ;) Minu aadress:
      Beersebaan 35
      2275 lille (Gierle)
      Belgium
      -Big hugs from Belgium!!! LuvU

      Kustuta